Skip to content

Architektura i nowoczesne budownictwo – Propozycja zawodów straży pożarnej / Luís Banazol

1 miesiąc ago

373 words

Dzięki uprzejmości Luísa Banazola Projekt stacji straży pożarnej w Porto Santo, Madeira, Portugalia autorstwa Luis Banazol wynika z dialektyki refleksji, zarazem prostej i silnej, między sztucznością miejskiej i organicznej naturalności.
Jako koncepcja rozwoju, staraliśmy się zintegrować budynek z zaangażowaniem, tworząc element w trzeźwym, współczesnym, ale funkcjonalnym i dostosowanym do ich funkcji.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Badanie to zostało zaprojektowane w celu wyrównania i artykulacji różnych przestrzeni i wymagań technicznych odnoszących się do każdej funkcji i przestrzeni funkcjonalnej, aby zmaksymalizować najlepszą wydajność.
i ich opis.
Wszelkie powiązania między cechami technicznymi i technologicznymi kompleksu okazały się skuteczne, zarówno pod względem funkcjonalnej / programowej, jak i dokładnej lokalizacji obszarów technicznych, które zapewniają prawidłowe funkcjonowanie całej infrastruktury i usług.
Dzięki uprzejmości Luísa Banazola Rozmiary różnych komór uwzględniały zalecenia Krajowej Straży Pożarnej.
Wymagania dotyczące przestrzeni są odzwierciedleniem poziomów użytkowania z jednej strony, a po drugie efektywność wykorzystania nie może być uważana za absolutną, ale za zwykłe zalecenia.
Ziemia, o powierzchni około 3790 m2, ma nieregularną geometrię z małym zboczem.
Teren bezpośrednio na zachód z drogą, formalna orientacja budynku.
Dzięki uprzejmości Luís Banazol Budynek charakteryzuje się mieszaną strukturą, metalem i betonem, dzięki czemu jest bardziej wydajny na poziomie konstrukcji.
Pomysł, aby dzielić się, co, jak sądzimy, zostało osiągnięte, jest połączonym spojrzeniem i częścią morfologii lokalnej, z lekką formą i oderwaną od ziemi w dużej części jej realizacji, dzięki czemu.
Dostęp.
do jego wartości wewnętrznych / zewnętrznych zaangażowanych w budynek o tych cechach.
Dzięki uprzejmości Luísa Banazola Konieczne jest połączenie obrazu koncepcyjnego z odpowiednim programem funkcjonalnym i odpowiednio artykułowane.
Aby to zadziałało, istniało założenie rozwiązania kwestii dostępu i obiegu.
Główne wejście do budynku zostanie wykonane z Drogi Parku Przemysłowego.
Budynek zostanie zorganizowany na dwóch piętrach + piwnica z wewnętrznymi lukami, zgodnie z wymogami programu.
Dzięki uprzejmości Luísa Banazola
[przypisy: kaloryczność gazu ziemnego, wskaźnik intensywności zabudowy, projekt ogrodzenia ]

Powiązane tematy z artykułem: kaloryczność gazu ziemnego projekt ogrodzenia wskaźnik intensywności zabudowy